Katedraali mätäkuussa ja terv hius

Kauan sitten vanhassa kaupungissa satunnainen ohikulkija ohitti rakennustyömaata. Jäi siihen kysymähän työmiehiltä mitä he tekevät. Ensimmäinen vastasi: ”Levitän laastia” ja jatkoi laastin levittämistä. Kysyi toiselta, tämä vastasi: ”Muuraan seinää” ja jatkoi muuraamistaan. Kysyi kolmannelta. Silmät tuikkien vastasi hän: ”Rakennan katerdraalia!” ja selosti sitten kuinka korkea ja hieno siitä tuleekaan, huipulta näkee taivaaseen asti! Notre Damen katedraali Pariisissa on suuri nähtävyys, yhä 670 vuoden jälkeenkin. Rakennettu tietysti harmoniassa matemaattisten lainalaisuuksien ja luonnon rytmien kanssa.

notre dame de paris

 

Flickr by Giuseppe Moscato

Joillekin juttuni ovat laastia, toisille seinää, itse rakennan katedraalia. Kuten kala vedessä viihtyy, kirjoituksillani näppäilen lankoja, joilla herättelen sisäisen viisautenne uinuvia keräsiä. Luonnon rytmit ovat yhtä luonnollisia kuin hengitys ja tietoiseksi tuleminen avaa sekä huikeita näkymiä elämässä että sujuvoittaa arkista kulkua.

Hippokrates oli viisas lääkäri

Hippokrates (460-377 eKr) käveli juttuuni mukaan. Oli muuten viisas mies. Juttunsa eivät ole vanhentuneet 2500 vuodessa. Hän opetti, ettei pidä vahingoittaa. Anna vaivan olla, ihmiskeho parantaa itse itsensä ja palauttaa tasapainonsa. Joskus se tarvitsee hieman apua. Lempeä ote hällä. Suositteli paastoamaan sairastaessa, koska sairauden aikana ruoka ravitsee sairautta. Suositti yksilöllistä ruokavaliota. Ruoka olkoon lääkkeesi ja lääke ruokasi. Hän havainnoi. Huomasi yksilöllisiä eroja sairauden oireiden vakavuudessa. Jotkut selvisivät sairauksiensa ja vaivojensa kanssa paremmin kuin toiset. Hän myös toteutti ja opetti kokonaisvaltaista hoitamista. Hoiti sairasta ihmistä, ei sairautta. Opetuksensa ovat yhä monin osin lääketieteen perusta, vaikka monista opeista on kauas erkaannuttu. Nykylääkäri kun usein on vain reseptikone ja lääketehtaan mannekiini.

Havainnoi, päättele, kokeile, kirjaa ylös

Opi siitä mitä havaitset!  Monialamies. Tiesi, ymmärsi ja opetti kuinka kaikki liittyy toisiinsa. Tutki myös tähtien ja planeettojen liikkeitä. ”Se joka harjoittaa lääketiedettä ilman planeettojen ja tähtien liikkeiden tuntemusta on typerys”  Tämä on pitkälti sivuutettu. Ei kuitenkaan todistettu pätemättömäksi.

Kesäistä terveyttä

Kesämme on ollut kovin keväisten kesäsääennepäivien mukainen. Ollut sateista, pilvistä, ukkostavaa. Harvassa aurinkoiset  tai lämpimät päivät. Siitä huolimatta, kesällä on terveellistä syödä kevyesti. Salaattia ja kaikenlaista tuoretta lähiruokaa. Heti kun marjat kypsyvät, niitä itselle sopivia, paljon. Mustikkaa mahdollisimman usein, tuoreena.  Se antaa keholle viestin valmistautua hyvin antioksidantittuna syksyn haasteisiin. Syksyn terveys kun rakennetaan kesän ruualla. Maksanpuhdistukselle otollinen aika on 31.7.-2.8.2016.  Sen valmistelemiseksi kannattaa huuhdella edeltävästi munuaisia ja häätää loisiakin. Tähän minun pitää palata vielä.

Kohta on täysikuu Kauriissa, ke 20.7.2016 aamuyöllä klo 1.57. Täydenkuun tarkan hetken molemmin puolin kannattaa aina paastota +-12tuntia. Sopeutuu keho suunnan muutokseen. Sitten alkaa taas vähevän kuun vaihe. Kannattaa pyyhkiä silmäluomia aamusyljellä. Samoin syyliä, jos sellaisia jaloissa. Muuten näppyjä ei kannata nyppiä, mätäkuu sille epäsuotuisa.

Marjojen ja sienten säilömiselle erittäin hyvä aika 19.7 ja 21-22.7. Tauko 23.-24.7, homehtuu ja maistuu pahalle silloin säilötyt ja pakastetut. Säilömistä voi jatkaa 25.-30.7. Kellarin valmistaminen sadonkorjuuta ja säilöttäviä varten otollista 25.-26.7 tai 29.-30.7.16

Milloin leikkauksiin?

Hippokrates havaintojensa vuoksi ohjeisti ”Älä koske metallilla sitä ruumiinosaa, jota hallitsevassa merkissä kuu sijaitsee” eli ei kirurgiaa siihen ruumiinosaan joka on aktiivisena silloin kun kuu on sitä ruumiinosaa hallitsevassa merkissä. Sen 2-3 päivää kussakin kuunkierrossa.

”He who practices medicine without the benefit of the movement of the stars and planets is a fool”. -Hippocrates

Kirurgin käsi on vakain kuun ollessa kiinteässä merkissä eli Härässä, Leijonassa, Skorpionissa  tai Vesimiehessä. Leikkaukset kannattaa ajoittaa vähenevän kuun jaksoille, jolloin kehonosa ei ole aktiivinen eikä seuraavaksi tulossakaan. Parasta kuunkierron viimeisellä viikolla, lähellä uuttakuuta. Hyödyt: paraneminen ja toipuminen nopeaa ja täydellistä. Tulehdusriski pieni, lyhyt potemisaika. Keholle aiheutettu häiriö mahdollisimman vähäinen.

Joskus oikein hyvän ajan odottelu kannattaa oikein todella. Erään naisen jalkaleikkaus ei ollut mennyt kuin Strömsössä. Korjausleikkausta odotettiin. Ajankohtia sille löytyi kyllä, vaan julkisen puolen odotusaika oli pitkä. Aikaansa odotellessaan nainen kävi kansanparannuksen taitajalla kipujansa hoidattamassa. Kun leikkauksen sunnitteluaika koitti, lääkäri totesi jalan tulleen niin hyvään kuntoon, ettei sitä leikkauksella voi parantaa. Sillä jalalla on nyt hyvä kävellä.

Milloin ja miksei?

Lääketieteellinen teknologia ja toimenpiteet ovat välttämättömiä. Kuitenkin leikkaus on epäluonnollinen toimi, joka häiritsee kehon energioita. Tällainen toimi on syytä ajoittaa pienimmän haitan ajankohtaan. Kuun hallitsema kehonosa kun on erityisen herkkä ja haavoittuva.

Olipa muuan mies, joka piti tätä vihoviimeisenä hölynpölynä. Hänellä oli vaihtoehtoja polvileikkauksen ajankohtaan. Täysikuu Kauriissa heinäkuussa tai vähenevä kuu huhtikuussa. Oli sitä mieltä, ettei ajankohdalla enää ole nykymaailmassa mitään vaikutusta. Kun on taitavat lääkärit ja hienot systeemit. Osoittaakseen aikajutun huuhaaksi meni leikkaukseensa heinäkuussa. Monia komlikaatioita, kipua, turvotusta, tulehdusta, uusintatarve. Ei tullu hyvä. Hänen mestariluokan painonnostajan uransa päättyi ennenaikaisesti. Vielä vuotta, kahta myöhemmin hän nilkutteli kyynärsauvojen kanssa. Polvi ei tullut koskaan likikään entiselleen.

Perussääntö 1: Ei leikkauksiin silloin kun aurinko tai kuu on kyseistä kehonosaa hallitsevassa merkissä. Myös kasvavan kuun ajat ovat epäsuotuisia leikkauksille.

Oinas: pää, aivot, silmät, kasvot Aurinko Oinaassa on 21.3-20.4. Uusikuu Oinaassa on maalis-huhtikuussa.Kasvava kuu Oinaassa on aina lokakuusta huhtikuuhun. 

Härkä: niska, kaula, kilpirauhanen, puhe-elimet, nielurisat ja korvat ja hampaat. Aurinko Härässä on n 21.4-20.5. Uusikuu Härässä on huhti-toukokuussa. Kasvava kuu Härässä on aina marraskuusta toukokuuhun.

Kaksoset käsivarret, hartiat, kädet ja yläkeuhkot, rauhaset aika 21.5-20.6. Uusikuu Kaksosissa on touko-kesäkuussa. Kasvava kuu Kaksosissa aina joulukuusta kesäkuuhun. 

Rapu: rinta, ruokatorvia, keuhkta, mahalaukku, maksa ja sappi. Aurinko Ravussa 21.6.-20.7. Uusikuu Ravussa kesä-heinäkuussa. Kasvava kuu Ravussa aina tammikuusta heinäkuuhun.

Leijona sydän, selkä, pallea, verenkierto ja valtimot. Aurinko Leijonassa n 21.7-20.8. Uusikuu Leijonassa heinä-elokuussa. Kasvava kuu Leijonassa aina helmikuusta elokuuhun.

Neitsyt ruuansulatuselimet, hermot, perna ja haima. Aurinko on Neitsyessä n 21.8-20.9. Uusikuu Neitsyessä elo-syyskuussa. Kasvava kuu Neitsyessä aina maaliskuusta syyskuuhun.

Zodiac Clock

 

Flickr by Cavetano

Vaaka: lonkanseutu, munuaiset ja virtsarakko. Aurinko Vaa’assa 21.9-20.10. Uusikuu Vaa’assa syys-lokakuussa. Kasvava kuu Vaa’assa aina huhtikuusta lokakuuhun. 

Skorpioni sukuelimet, virtsajohtimia, eturauhanen, kohtu, muna- ja siemenjohtimet. Aurinko Skorpionissa n 21.10-20.11. Uusikuu Skorpionissa loka-marraskuussa. Kasvava kuu Skorpionissa aina toukokuusta marraskuuhun. 

Jousimies: reidet, pakarat, ylälaskimot, iskiashermo, suoli- ja risti- ja reisiluu, ristiselkä ja lantiota. Aurinko Jousimiehessä n 21.11-20.12. Uusikuu Jousimiehessä marras-joulukuussa. Kasvava kuu Jousimiehessä aina kesäkuusta joulukuuhun.

Kauris:polvet, luusto, luut, hampaat, nivelet, iho. Aurinko kauriissa n 21.12-20.1. Uusikuu Kauriissa joulu-tammikuussa.Kasvava kuu Kauriissa aina heinäkuusta tammikuuhun.

Vesimies:pohkeet, sääret, alalaskimot, nilkat  Aurinko Vesimiehessä 21.1-20.2. Uusikuu Vesimiehessä tammi-helmikuussa. Kasvava kuu Vesimiehessä aina elokuusta helmikuuhun.

Kalat: jalat ja varpaat. Aurinko Kaloissa n 21.2-21.3. Uusikuu Kaloissa helmi-maaliskuussa. Kasvava kuu Kaloissa aina syyskuusta maaliskuuhun.

Perussääntö 2: EI kasvalla kuulla. Kasvavalla kuulla on kasvun ja lisääntymisen energia vahva. Jos silloin kehosta poistetaan jotain leikkaamalla, keholle tulee hätä, ”oi, minne se katosi?”. S pyrkii korjaamaan tilanteen kasvattamalla uudelleen sen minkä menetti, jopa moninkertaisena. Jos poistat känsän, saat viisi tilalle. Jos ronklaat finnejä, saat niitä naaman täyteen.IMG_0408

Perussääntö 3: EI täysikuulla eikä aurinkokuulla. Täysikuu on jopa 3 päivää ennen tarkkaa hetkeä. Joskus tavallinen leikkaus jopa tappaa. Komplikaatioita ja  infektioita. Meni muuan mies huhtikuussa täysikuulla pään alueen rutiinileikkaukseen. Tavallisesti hän kotiutui sidostensa kanssa seuraavana päivänä. Leikkaus meni kyllä nytkin hyvin. Olipa vaan potilas seuraavat 4 päivää tehohoidossa verenvuodon ja sepsiksen takia ja kaksi kuukautta sairaalassa ja näin puolitoista vuotta myöhemmin pyörätuolin kanssa vuorottelee kodin ja sairaalan väliä.

Täysikuu Vesimiehessä elokuussa on kaikkein huonoin aika säärten suonikohjuille, pohkeille, nilkkaleikkauksille. Täysikuu Kaloissa syyskuussa eli kaikkein huonoin aika vaivaisenluun, jalkaterän ja varpaiden leikkauksille.Täysikuu Oinaassa on lokakuussa eli katastrofaalisin aika mennä pää-, kasvo-, aivo- tai silmäleikkauksiin.Täysikuu Härässä on marraskuussa eli kaikkein huonoin aika kaulan ja korvien leikkauksille ja hampaiden juurihoitoihin. Täysikuu Kaksosissa joulukuussa on  huonoin aika hartiaseudun ja käsien leikkauksille.

Koko mätäkuu on huono kaikille leikkauksille. Infektioriski.

Haitat: Komplikaatioita, uusintaleikkauksia, pitkittyviä toipumisia, tulehtumisia, poistetun palaamista, kasvun uudelleenryöpsähtämistä. Arvatkaapa miten kävi naiselle, jolle tehtiin kasvavalla kuulla diagnoosin saamiseksi rapupäivinä keuhko- maksa- ja sappitähystykset, leijonapäivinä sydänronklausta, neitsytpäivänä suolistotähystys ja skorpionipäivinä munajohtimien tähystys?

Mätäkuu 23.7-23.8

Nyt on heinäkuu ja ensi viikolla alkaa mätäkuu. Kostea lämmin kuukausi. Mätäkuun infektioriski ei ole myytti. On perää. 2000-luvun alussa Töölön sairaalan kirurgit tutkivat eroaako haavojen paraneminen ja tulehdusten määrä mätäkuussa muista vuodenajoista. 50 000 tapausta läpikäytyään he totesivat mätäkuun lisäävän selvästi infektoituneita haavoja. Viime kesänä poikani varpaan kynsivalli tulehtui ja parani vasta, kun mätäkuu loppui. Kannattaako näin kesällä sitten ottaa tatuointeja tai lävistyksiä jonnekin päin kehoa? Vähenevälläkään kuulla? Mietipä. Jos malttaa, kannattaa jättää myös kaikki höyläykset mätäkuun ohi.

Flickr John Flannery

Taurus, Gemini, Orion, Canis Minor, Pleades,

Hiustenleikkuita

Hiusten leikkuu kasvavalla kuulla nopeuttaa niiden kasvua. Leikkaaminen vähenevällä kuulla hidastaa. Hiusten hoidolle on hyviä, parempia ja huonoja päiviä. Ken kauneimpia, tuuheutuvia hiuksia kaipaa leikkaa niitä leijonapäivinä. Niitä 3.-4.8 (viimeiset tänä vuonna kasvavalla kuulla) ja 30.-31.8. ja 26.-27.9 sekä 23.-25.10.2016 Myös värille hyviä nämä, ei kiharruksille. Nämä hiukset leikattu kesäkuun leijonana, mitäs pidätte? Ennen ja jälkeen-kuvista?

Muotonsa pitäviä leikataan 5.-6.9. ja 1.-3.10 ja 28.-30.9 sekä 26.-27.10.2016

Älä pese-päiviä 1.-2.8, 10.-11.8 ja 19.-20.8 sekä 28.-29.8 ja 6.-8.9, 16.-17.9, ja 24.-25.9 sekä 3.-5.10, 13.-14.10, 21.-22.10 ja 31.10.2016

Muistuttelen näistä päivistä myös facebookin Kuusta kuuhun ryhmässä. Jäseneksi pääsee pyytämällä. https://www.facebook.com/groups/kuustakuuhun/?fref=ts

Oletko kuunnellut Nihilistin seikkailut? 23.6.2016 tuli Lähiradiosta kesäinen puolituntien kuustakin. Scrollaa sivua hieman alas niin löytyy linkki https://www.facebook.com/kuustakuuhun/

Kalliolan opistolla Sturenkadulla avaan lokauussa Mikä kumma kuunkiertoa. Siinä luon perusta kuunkierron ja sen vaikutusten ymmärtämiselle. Ilmoittautuminen alkaa 9.8.16 Tervetuloa oppimaan! https://opistopalvelut.fi/kalliola/course.php?l=fi&t=4404  Lisäksi siellä kolmen kerran terveys, talous, rakkaus-kurssi. https://opistopalvelut.fi/kalliola/course.php?l=fi&t=4405

Järvenpäässä myös lokakuussa sekä perustietojen kurssi pohjaksi ja teemakurssi hyvinvoinnista ja terveydestä. Siellä on ilmoittautuminen jo kaynnissä https://opistopalvelut.fi/jarvenpaa/course.php?l=fi&t=7089

Kategoria(t): Ei kategoriaa, hiukset, kuu, kuun rytmit, Kuun vaikutus, terveys Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s