Keväinen puhdistuskuuri

Talvi takana, kevät edessä. Kunkin vuodenajan terveys rakennetaan edellisten kuukausien valinnoilla, joten puhdistuskuuri keväällä=terveenä kesällä.

Oletko Alfa vai Omega?

Kirjoitin aiemmin (jösses, 2 vuotta sitten!) https://ritvanjutut.wordpress.com/2014/05/29/terveemmaksi-osa-14/ ravitsemustyypistä. Olet joko Alfa tai Omega (yhdistymätyyppi,  joka voi hyvin vaikka söisi pieniä kiviä, on erittäin harvinainen) ja sinun terveytesi=syömäsi ruoka. Sairastut ennen pitkää johonkin, jos syöt sinulle sopimattomasti. Voit parantua lähestulkoon mistä vain, jos syöt itsellesi sopivasti. Alfa pysyy virkeänä ja normaalipainoisena kolmella päivittäisellä aterialla, eläinrasvapohjalla ja lihoo jatkuvasti napostelemalla ja sokerilla. Omega pysyy tasaisesti virkeänä ja normaalipainoisena riisillä, kasviöljyillä ja makeilla hedelmillä ja useilla pienillä aterioilla. Lihoo eläinrasvoilla ja porkkanoilla ja maitotuotteilla. Kumpi olet? Noista hedelmistä toiset on hyväksi toiselle ja toiset toiselle.

Fruit stand

Pohjustus …

Keho hyödyntää ravintoaineita eri tavoin kuunkierron eri vaiheissa sekä korkeuksissa, jonka symboleina käytetään eläinradan merkkejä. On proteiini-, suola-, rasva- ja hiilihydraattipäiviä kasvavan ja vähenevän kuun vaiheissa.

Kasvavan kuun vaiheessa keho ottaa sisään, imeyttää, rakentaa, hengittää sisään ja varastoi energiaa. Eikös niin, ettei silloin mitään puhdistuskuureja tehdä vaan päinvastoin tankataan vitamiineja, superfoodeja ja erilaisia tehoaineita?! Samoilla ruokatottumuksilla ja -määrillä kasvavalla kuulla tulemme helpommin kylläiseksi ja myös lihomme.

Vähenevällä kuulla keho poistaa, hikoilee, hengittää ulos ja kuivattaa. Silloin on turha tankata vitamiineja ym koska ne eivät imeydy optimaalisesti. Vähenevällä kuulla voimme syödä vaikka enemmän kuin muulloin ja paino ei silti nouse. Paitsi jos syömme itsellemme sopimatonta ruokaa. Paino nousee varmasti.

uudenkuun ja täydenkuun paastolle

Uudenkuun ja täydenkuun päivinä kasvava ja vähenevä voima ”seisoo”. Keho ei tiedä imeyttäisikö se ravintoaineita vai poistaisiko kuonaa. Niinpä annetaan sille  ruuansulatuksesta vapaapäivä. Miten tiedät milloin ne on? Täsmällisen hetken ympärillä +-12 tuntia. Esimerkiksi jos tarkka hetki on klo 20.20 (kuten 22.2.) paasto alkaa klo 8.20 aamulla ja päättyy 23.2 klo 8.20 eli varhainen aamiainen tai koko päivä syömättä. Jos tarkka hetki on klo 3.54 (kuten 9.3) paasto alkaa 8.3 klo 15.54 eli 8.3 syödään aamiainen ja lounas ja seuraavan kerran 9.3 päivällinen klo 15.54 jälkeen. Tietenkään kellonajat ei oo minuutilleen… Tarkat ajankohdat näet joko Wanhan ajan kuukalenteristasi tai http://www.eeki.biz/kuun_vaihe.php

20161026_165643

Haluatko hyvän terveyden?

Jokaisen vuodenajan terveys rakennetaan edellisten kuukausien valinnoilla. Ihminen on luotu saamaan parhaan terveyden siitä ravinnosta,

  1. joka on asuinalueelle tyypillistä, täällä pohjolassa ei kasva ananaksia, mangoja, riisiä, quinoaa, taateleita ja appelsiineja
  2. vuodenajanmukaista, pohjolassa talvella käytettävissämme on juureksia, lihaa, kalaa ja viljaa, keväällä versoja ja ituja, kesällä salaattia, syksyllä marjoja, hedelmiä, kaikkea maan päällä ja alla kasvanutta
  3. paikallista, kotimaista, ehkä jopa n 100 km säteeltä asuinpaikastamme
  4. luomua,
  5. prosessoimatonta  kenellekään ei ole hyväksi teollinen eines
  6. ja Sinulle sopivaa. Saatat syödä sellaistakin mikä ei ole. Voit kuitenkin ”re-member=tulla uudelleen osalliseksi” sisäisestä tiedostasi. Kuuntele itseäsi!

 

Kevätpaasto-ohjeet

Laskiaisena laskeuduttiin pääsiäiseen kestävään paastonaikaan. Paras aika kevätpuhdistukselle on keväällä ennen pääsiästä ajoittuva vähenevän kuun jakso. Vuonna 2016 siis 22.2-8.3 ja vuonna 2017 vasta 12.3-27.3. Tiedäthän että pääsiäinen on kevätpäiväntasauksen (n 20.3) jälkeisen täydenkuun jälkeisenä perjantaina.

Miksi paastoaisit? Koska voit välttää kevätflunssan, tervehtyä sellaisesta nopeammin, saavuttaa paremman terveyden, sopeutua alkavaan uuteen vuodenaikaan.Saat paremman immuunipuolustuksen ja suuremman hyvinvoinnin. Jos sairastut, 1) Kysy ja vastaa itsellesi, mitä varten sitä tarvitsit? 2) Ota oppia eläimistä. Ne paastoavat sairastuttuaan. 3) Lepää.

Tärkeää: Alfa, noudata rytmiä: aamiainen klo 9.00 mennessä. Lounas aikaisintaan klo 13. Päivällinen +4 tuntia, n klo 17. Sen jälkeen ei mitään ”ruokaa”, vain sopivaa teetä tarvittaessa. Omega: Aamiainen klo 9 mennessä, lounas +2-3 tuntia, välipala +2-3 tuntia, päivällinen ´+2-3 tuntia, iltapala +2-3 tuntia.

22.2. on täysikuu Leijonassa, hyvä päivä aloittaa paasto. Ks aikataulu yllä. Tulipäivä. Juo tyypillesi sopivaa hedelmämehua. Täten hoidat aistielimiäsi. Kuuntele herkkää vatsaasi.

23.-24.2  kuu Neitsyessä, (täysikuu, 12.-13.3.2017) vatsa ja suolisto herkkä alue. Maapäivä eli suola. Jos suolavaivaa, esim korkea verenpaine, vältä suolaa nämä päivät. Juo nokkosteetä. Jos syöt jotain, olkoon se yläaikataulun mukaan ja kevyttä, sinulle sopivista juureksista tehtyä keittoa. Jos täyspaastoat, juo sinulle sopivista juureksista tehtyjä tuorepuristettuja mehuja. Hoidat verenkiertoasi.

Fresh carrots apple juice

25.-27.2. kuu Vaa’assa, (14.-15.3.2017) lantioseutu, munuaiset, virtsarakko herkkä alue. Ilmapäivä eli rasva. Nauti sinulle sopivaa rasvaa jossain muodossa tämän päivän aikana, jotta jaksat. Syö tai juo kukintoja eli vaikka kukka-tai parsakaalia. Juo runsaasti vettä tai munuaisia puhdistavaa juomaa klo 15-19 välillä. Joudut juoksemaan vessassa useasti. Hoidat rauhasiasi.

28.2-1.3 kuu Skorpionissa, (16.-18.3.2017) sukuelimet ja virtsajohtimet herkkänä. Vesipäivä eli lehtipäivä. Hiilihydraatti. Jos syöt, nauti sinulle sopivaa velliä tai jotain lehtikeittoa (esim pinaatti) ja juo lehtijuomia. Juo tarpeeksi kuplatonta sopivanlämpöistä vettä. Maistuuko suolihuuhtelu? Hoidat hermojärjestelmääsi.

2.-3.3 kuu Jousimiehessä, (19.-20.32017) reidet, ylälaskimot, lonkat, lantio, iskiashermo, risti- reisi ja suoliluu.Tulipäivä eli hedelmäpäivä eli proteiinipäivä. Syö yläaikataulun mukaan sopivia hedelmiä tai juo sopivia mehuja. Käy tämän alueen hieronnassa. Hoidat aistielimiäsi.

heart of fruits

4.-5.3 kuu Kauriissa, (21.-23.2017) polvet, luut, nivelet, iho. Maapäivä eli suola. Nauti sinulle sopivia juureskeittoja tai mehuja. Tee itse tai käy kokovartalokuorinnassa. Hoida ihoasi ja polviasi. Hoidat verenkiertoasi.

6.-7.3 kuu vesimiehessä, (24.-25.3.2017) alalaskimot,sääret ja nilkat. Ilmapäivä eli rasvapäivä eli kukkapäivä. Jos ois kesä, nyt ois hyvä syödä voikukkia. Mut kun ei oo, niin keksitään jotain muuta kukkaista. Hiero sääriäsi, pidä jalkoja ylhäällä. Jos jaksat olla syömättä, juo vaan tarpeeksi. Hoidat rauhasiasi.

8.-9.3 kuu Kaloissa, (26.-27.3.2017) jalkaterät. Vesipäivä eli hiilihydraattipäivä eli lehtipäivä. Käy tai tee kuoriva jalkahoito. Jalkojen vyöhyketerapia on luultavasti liian raju hoito, jos olet tottumaton. Se kyllä puhdistaisi erittäin tehokkaasti. Kaikki mikä nyt menee suusta sisään vaikuttaa erityisen vahvasti.

IMG_2284

9.3 on uudenkuunpäivä, (28.3.2017) UUSI AIKA ja uuden kujeet. Tämä on vuoden voimakkain UUSISTARTTIpäivä eli jos olet haluat luopua vanhasta tavasta ja aloittaa uuden elämän, NYT on aika aloittaa se uusi tapa.

Hyppää mukaan tähän kevätpuhdistuskauteen ja toteuta se haluamassasi laajuudessa. Huomaat hyvinvoinnissasi erityisesti jos olet syömättä kokonaan erityisesti ihan alussa ja lopussa lieventäen, ihan kuinka haluat. Ja jos nyt jäät kelkasta, voit toki puhdistella myöhemminkin keväällä vähenevän kuun aikaan, vaikka huhtikuussa, sillä maaliskuun vähenevällä kuulla eli pääsiäisenä tuskin haluat kieltäytyä pashasta, mämmistä ja muista herkuista 🙂

Mikäli sinulta vielä puuttuu Wanhan ajan kuukalenteri 2016 tai haluat muistiinpanotilallisenkin kirjamallisen KuuSää-kalenterin, laita yksityisviestiä Kuusta kuuhun

Maaliskuussa opiskelemme Kuun vaikutusta puutarhanhoidossa Järvenpäässä, ilmoittaudu  https://opistopalvelut.fi/jarvenpaa/course.php?l=fi&t=6407

Ja kivaa lisälukemista löytyy http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

Hyvää ja puhdistavaa paastonaikaa!

Kategoria(t): Ei kategoriaa, kuu, kuun rytmi, Kuun vaikutus, pahat tavat, terveys Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s