Superkuusta ja muuta päästä

Pulinaa superkuusta ja lopussa päästä, hiustenhoidosta. Onhan se nyt jo selvä kaikille, että maanantaina aamuyöstä on täysikuu ja superkuu ja vielä kuunpimennys! Harvainaislaatuista.Tätä on julistanut jo http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/25/kuu-kirkastuu-ja-pimenee-superkuu-ja-kuunpimennys-samana-paivana ja myös http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/25/taydellinen-kuunpimennys-nahdaan-ensi-maanantaina-aamuyolla-koko-suomessa

 Nyt on jo täydenkuun aika. Sehän on n kolme päivää ennen kuun täydellistä näkymistä eli täysikuuta. Koska Aurinko on jo siirtynyt Vaa’an puolelle, täysikuu on sitä vastakkaisessa merkissä eli Oinaassa. Sitä ennen se on sitten tietenkin Kaloissa eli kaikki on herkkää. Ihmisen kehossa herkin alue on nyt jalkaterät. On erittäin hyvä aika uittaa jalkoja ja hoidella niitä eri tavoin.

Mikä on superkuu? Kuunpimennys?

Tähtitiedematka: Kuun rata kulkee hieman kallellaan Maan ratatasoon nähden ja kuulla on aina sama puoli maahan päin. Kiertorata on hieman soikea. Sen vuoksi kuu on tuolla n 28 päivän kierroksellaan välillä lähempänä, välillä kauempana maasta. Silloin kun se on oikein lähellä, se on n 30% kirkkaampi ja n 14% suuremman näköinen kuin silloin kun se on kauimpana. Kun se sattuu olemaan sekä täysi että lähimpänä (perigeumissa), puhutaan superkuusta. Tämä ilmiö on nyt siis 28.9.2015.

Blood Moon  10/8/14

Flickr by Fred Locklear

Nyt täydenkuun aikaan sattuu kuunpimennyskin, kun Maan varjo osuu kuuhun. Tavallisesti Maan varjo osuu joko kuun ylä- tai alapuolelle. Kuunpimennyksiä sattuu harvoin. Seuraava tulee vasta 31.1.2018 ja tämänkertaisen kaltainen vasta vuonna 2033. Katso lisää https://www.ursa.fi/index.php?id=7237

Pimennyksen vaiheet klo 3.10-8.24. Piirrokseen merkityt täys- ja puolivarjo eivät näy taivaalla. Kuva Ursa / Veikko Mäkelä

Kuunpimennyksen katseleminen paljain silmin on turvallista. Tarttee vaan avata ne maanantaita vasten aamuyöllä. Ja toivoa selkeän aamuyön 25% todennäköisyyden toteutumista. Klo 3.10 alkaa puolivarjopimennys ja kuu on Kalojen tähdistössä, taivaalla lounaassa korkealla. (Näen tämän sängystäni, jos avaan silmäni eikä pilviä ole tiellä) Klo 4.07 alkaa vasen reuna värjäytyä tummanpunertavaksi. Klo 5.11-6.24 kuu on täysvarjossa ja syvimmillään siinä klo 5.47. Verkkaista pimentelemistä siis. Pimentynyt Kuu on väriltään punertava, kuuhun osuvasta maan ilmakehän taittamasta auringon valosta.

Kuunpimennys näkyy meille, se kun  sattuu meidän puolellamme maapalloa ja vielä yöaikaan. Vain loppuvaiheet jäävät näkemättä, kun kuu laskee ja aurinko nousee ja vaalentaa taivaan. Halutessasi lue lisää http://www.ursa.fi/taivaalla/tahtitaivas-tanaan/2015/syyskuu/pimennykset.html ja Yläkuun sivulla on hienosti selitetty superkuu ja kuunpimennys. http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

Miten tämä nyt sitten vaikuttaa? Kuun ollessa Kaloissa (siirtyy Oinaaseen täytyttyään) kaikki on herkkää, tunteikasta, ”vetistä” ja  liikkuvaa. Intuitio ja aistit ovat tavallistakin herkempiä. On erittäin hyvä mietiskellä ja myhäillä, kuulostella sisäisiä liikkeitä.

Tunteet ovat pinnassa. Jos jonkun kanssa tulee nokkapokkaa, parasta on jättää selvittely-yritykset vähenevälle kuulle. Täysikuulla jutut vaan velloo ja vanuu eikä mistään tule sopumielessä kunnolla valmista.

Erittäin herkistävää, puhdistavaa ja suositeltavaa on paastota, syödä sunnuntaiaamuna 27.9 aamupala ja seuraavan kerran vasta maanantaina lounas. Väliin jäävänä aikana vain juodaan (lämmintä) sen verran kuin on jaksamiselle tarpeen.

Kuvahaun tulos haulle paasto mehu ravinto By city.fi

Kuu Kaloissa-aikana keho on kaikin tavoin herkempi. Niin lääkeaineet, rohdot kuin ruoka ja alkoholikin vaikuttavat tavallista vähemmästä. Kuu kaloissa täydenkuun alla+alkoholi = halvempi känni ja lievempi krapula. Keho on täyteimmässä tilassaan, ottanut maksimaalisesti talteen sen mitä parin viikon aikana on ollut tarjolla. (Näkyy myös vyötäröllä) Siihen alkoholi laimentuu mukavasti. Hyvä juhlia viikonloppuna! Baila baila

Kaikki syvällä oleva nousee pintaan. Astrossa Tanhuan Seppo kertoo tästä ajasta lisää https://www.astro.fi/blog/readBlog/user_name/astroseppo/ On ihan oikeasti aika kuunnella omaa intuitiota ja tehdä elämästään oman näköistä. Joillakin muutos entiseen voi olla niin raju, että entinen todella jää ja vain suostuminen uuteen syntymään pelastaa elämää jatkamaan. Suuria muutoksia on kyllä tapahtumassa kaikilla ja kaikkialla, kannattaa suostua ja myödätä.

By http://www.jennyhenriksson.com

Täydenkuun aika muuttaa säätä hetkellisesti siitä mitä uusikuusta kolmas päivä ennusti. Näyttää tuuli hönkäilevän pohjoisesta, hyrr viileää, kylmää. Ulos ei ole pakko mennä kuuta kummastelemaan. Israelissa porukka menee lehtimajoihin ja katselee kuunpimennystä sieltä.

 Luonnossa ei Suomessa vuorovesi juurikaan näy. Itämeressäkin vuorovesi on vain 10-15 cm, järvissä sentin, pari. Eipä tuota juuri erota, vai erottaako.

ASTEL-FYKE-opas http://www.edu.helsinki.fi

Muinaisina aikoina verenpunaiseksi värjäytyvää kuuta pidettiin huonona enteenä. Ilmiö on harvinainen. http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1443056013149.html Katso lisää linkeistä http://www.bibleguidance.co.za/Finnisharticles/32%20BloodmoonsFin.htm ja tästä myös http://www.linnunrata.org/artikkelit/nelja-verikuuta-four-blood-moons.php

Itse en usko ”valittuun kansaan” tms niin että vain harvat olisivat ”oikeanlaisia” ja ”kelvollisia”. Uskon siihen, että meillä jokaisella on oma elämäntehtävämme ja sen toteuttaminen on velvollisuutemme ja myös onnemme lähde. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kaikki tarvitsemme ja voimme auttaa toisiamme.

Loppuvuoden hiustenhoito

Tätä on niin kovin odotettu, hiushoitoaikatauluja. Supertäydenkuun jälkeen alkaa vähenevän kuun pariviikkoinen. Silloin leikatut hiukset kasvavat hitaammin kuin kasvavalla kuulla. Silti 7.-8.10 ja 3.-5.11 sekä 1.-2.12 ja 28.-29.12 leikatut hiukset tuuheutuvat ja niihin tarttuu myös väri hyvin. Permanenteille nuo päivät eivät ole suotuisia.

Kuvahaun tulos haulle hiukset leikkausBy thrillmetonight.org

Hyvin mallissaan pysyvät hiukset leikataan 9.-11.10 ja 6.-7.11 sekä 3.-4.12 ja 30.-31.12. Myös hyviä permispäiviä.

Värjäysajat 30.9-1.10 ja 12.-13.10 sekä 28.-29.10. Marraskuussa 8.-10.11 ja 24.-25.11. Joulukuussa 5.-7.12 ja 22.-23.12.

Täihävitysajat vähenevän kuun jaksot,  28.9-12.10 ja 28.10-10.11 sekä 27.11-10.12, ei vesipäivinä eli älä pese-aikoina.

Älä pese-päivät lokakuu 5.-6., 14.-16. ja 24.-25.päivät,  marraskuussa 1.-2. ja 11.-12. sekä 20.-21. ja 28.-30. sekä joulukuussa 8.-9. 17.-18. sekä 26.-27.päivinä.

Pidän lokakuussa Kalliolan kansalaisopistolla Kuun vaikutus-työpajan 25.10 su. Siellä on jo monta, muutama lisää vielä mahtuu. https://www.opistopalvelut.fi/kalliola/course.asp?tietuenro=3729

Myös Järvenpäässä on kurssi, kolme tiistai-iltaa, katso  https://www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa/course.asp?tietuenro=5612, pari mahtuu vielä. Tervetuloa!

Kategoria(t): hiukset, kuu, kuun rytmi, kuun rytmit, Kuun vaikutus Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s