Kesäinen terveydenhoito

Tsadaa, kesäinen terveydenhoito, kun kevät ehti jo vaihtua kesäksi opintoja viimeistellessä. Ny onkin sitten paljo asiaa, vihjeitä ja vinkkejä koko kesäksi. Lue vaikka pätkissä päivien edetessä.

Nyt vähenevän kuun aikapätkällä on aika poistamiselle, kuorinnalle, vähentämiselle, irrottelulle. Koko vähenevän kuun aika on poishaluttavien karvojen ajeluaikaa. Vähenevällä kuulla keho imeyttää huonommin ravintoa, joten vähemmällä ruualla ja erityisesti kuonanpoistomielessä nautitulla ravinnolla saadaan hyviä tuloksia turvotusten ja muiden ylimääräisten poistamisessa. Ja vaikka söisi huomaamatta enempi kuin kasvavalla kuulla ei silti paisu niin helposti.

Kaurispäivät eli 5.-6.6 meni, nuo päivät kannattaa aina muistaa ihon- ja kynsienhoidolle. Tein itse Frantsilan savisuikulalla kuorinnan saunan lämmittämälle iholle. Tiedättehän sen tunteen, kun iho tuntuu persikanpehmeältä? Olo kuin kissalla, kehräävä. Aktiivinen kehonalue polvet. Polvivaivaiset tuntevat nämä päivät ja jos tekevät jotain hyvää polvilleen näinä päivinä, on se kaksinverroin tehokasta. Rasitus on kaksinverroin haitallista. Seuraavan kerran kaurispäivät 2.-3.7, täysikuu ja vähenevä alkamassa, tehkää kokovartalokuorinta. Ehdit ostaa savisuikulan ja sit vaan mökkisaunan laiturinnokkaan savetettuna istumaan kesäiltaan..

Summer Night

Flickr by Antti T. Nissinen

Vesimiespäivät 7.-8.6  aktivoi sääret ja nilkat. Ja hullut päähänpistot. Intuitiopäiviä. Laskimovaivaiset, kannat kattoon niin paljon kuin mahdollista! Ja hyvää (kuorivaa) voidetta jalkoihin. Pitkä jaloillaan olo ja seisominen väsyttää. Nämä ovat hyviä päiviä taksikuskeille. Ei suonikohjuleikkauksia näinä päivinä! Ravinnon laatu rasva. Mitkä ruuat maistuu nyt erityisen hyvin? Ja millainen olo tulee? Fiksaa syömisiä jos tulee huono olo. Pese hiukset, ettei tartte kalapäivinä pestä. Seuraavat vesimiespäivät 4.-5.7

Kalapäivät 9.-10.6 jalkahoito. Millainen vain kuoriva, rapsutteleva jalkahoito, kalapedikyyri https://flic.kr/p/cC6JEC tai mikä vain. Jalkahoito näinä päivinä hoitaa erityisen hyvin koko kehoa ja päänsärkytaipuvaisilta saattaa jalkahoito estää koko vaivan. Kokeile. Älä leikkauta tai edes pese hiuksia näinä päivinä. Pääset hilseharmeista tai saat niitä, jos peset/leikkaat. Näinä päivinä ei kenenkään pidä menemän minkäänlaisiin jalkateräleikkauksiin, ei edes syylänpolttoon, vaikka muuten on leikkauksille hyvä eli vähenevän kuun aika. Ravinnon laatu hiilihydraatti. Jos sinulla on liikakiloja tai aineenvaihduntaongelmia, jätä näinä päivinä leivät, pastat, viljat, namut ja muut sellaiset herkut syömättä ja katso mitä tapahtuu. Onko parempi olo? Seuraavat kalapäivät ovat sitten 6.-7.7. vähenevän kuun aikaan eli kuorivia kylpyjä edelleen.

Oinaspäivät 11.-12.6 hellii päätä ja silmiä. Ideaa ja aloitusta voi pukata ruuhkaksi asti, joten rasitus kaksinverroin pahasta ja hellittäminen hyvästä. Silmät tykkäävät kovasti huomaavaisesta hoidosta. Hiero käsiäsi yhteen ja laita kuppeina silmillesi. Anna lämmön siirtyä käsistä silmiisi ja tunne kuinka silmäsi kirkastuvat. Hoida silmiäsi, sillä ne rasittuvat tavallista herkemmin näinä päivinä. Koko vähenevän kuun ajan sipaise omaa aamusylkeäsi silmäluomillesi ennenkuin syöt tai juot mitään. Oma sylkesi on eliksiiriä, joka parantaa näköäsi. Älä pese pois. Ravinnon laatu valkuainen eli kuulostele sulaako proteiini näinä päivinä erityisen hyvin vai huonosti. Sen mukaan syö.  Myös hedelmät ovat näiden päivien ravintoa. Kenkään ei pidä menemän silmäoperaatioihin tai pään alueen leikkauksiin näinä päivinä. Jos ei oo ihan pakko onnettomuuden takia. Seuraavat oinaspäivät ovat 8.-9.7.

Summer light

Flickr by Don Wright

Härkäpäivät 13.-14.6 aktivoivat kaulan alueen ja korvat. Vaikka ois kuinka helle, pidä huoli ettei veto osu. Kevyt huivi, kaulukset tms suojaksi. Pikkuvauvoille suojamyssy päähän! Näinä päivinä ei kannata viedä lapsen korvia tutkittavaksi, tulee aiheettomia korvatulehdusdiagnooseja.  Ei hyvä hammasoperaatioille, korvien, kurkun, niskan alueen leikkauksille tai muulle ronklaamiselle. Ääni voi väsyä paljosta pälättämisestä, menee ohi. Kurkkupastillit ja yrttiteet käheyden hoitoon tehoavat erityisen hyvin. Näinä päivinä voi puhua suunsa puhtaaksi. Todennäköisyys päästä lopullisesti eroon niistä ihmisistä, joista haluaakin on suuri. Ravinnon laatu suola eli suolaista saattaapi tehdä mieli haitaksi asti. Sit janottaa ja sit turpoaa. Jos tuommoista vaivaa, riittää kun hillitsee näinä päivinä. Seuraavat härkäpäivät ovat 10.-12.7.

Kaksospäivät 15.-16.6 aktivoivat hartiaseudun. Ma 15.6 on viimeinen vanhankuun päivä eli erinomainen hetki jättää taakat harteilta. Eivät tule koskaan takaisin. Uusia ovat jos tulevat. Hartiahieronta, hengitysharjoitukset ja hartiajumppa kaksinverroin hyödyllistä ja tehokasta olon keventäjää. Ei hyvä aika käsien, käsivarsien, olkapäiden leikkauksille eikä tatuoinneille. Ravinnon laatu rasva. Nyt voisi pitää vaikka pari vähäruokasempaa päivää jos rasvainen ruoka tuntuu tökkivän pahemmin kuin muulloin. Ti on uudenkuunpäivä. Keho poistaa kuona-aineita erityisen tehokkaasti eli kannattaa jopa paastota tämä päivä. Ja tehdä vaikka uudenkuunmietiskelyt. Pese hiukset ettei tartte rapupäivinä pestä. Seuraavat kaksospäivät 13.-14.7 (vähenevä kuu eli taakankantamisen lopetusaikaa nekin) Sää usein muuttuu kaksospäivinä.

Yötön yö - lintutornista

Flickr by Anna B

Alkaa kasvavan kuun vaihe. Keho alkaa taas imeyttää ja ottaa sisään, ravita.

Rapupäivät 17.-19.6 aktivoivat keuhkojen ja rintakehän alueen. Se mikä on hyväksi on kaksinverroin hyväksi ja mikä rasittaa on kaksinverroin pahaksi. Nyt sitten röhitään keuhkot pihalle, jos kurkku oli jäänyt suojaamatta ja vilu valahti sisään. Paha aika rinkakehän ja keuhkojen operaatioille. Jos yö meni valvoessa, olo on kuin hakatulla, kun maksa kärsii ylirasituksestaan ja sit kiukuttaa. Nuku siis, koht on juhannus! Ravinnon laatu hiilihydraatti, leipä pois, jos se paksuttaa. Kannattaa syödä näinä päivinä muutenki kevyemmin jos närästystaipumusta. Tee jotain maksan, sapen, rinnan keuhkojen hyväksi näinä päivinä.

19.6. on säänennuspäivä. Katso ja havaitse mistä tuulee, kuinka kovaa, kuinka lämmintä, sillä sitä sitten seuraavat kolme viikkoa. Juhannussäänkin näkee vasta tällöin. Alkaako nyt se kesän lämmin aika, sen näemme tuolloin. Lämmintä tulee, jos tuuli käy etelästä tai lounaasta ja on selkeää.

Leijonapäivät 20.-21.6 sydämen ja verenkierron aikaa. Olis myös hiusten värjäämisen ja vahvistusleikkuun aikaa mutta eihän me rasiteta kampaajiamme juhannuksena! Otetaan rennosti eikä rehkitä, sydän ei tykkää yhtään ylikuormituksesta nyt. Toivottavasti ei kenkään joudu sydänoperaatioon hätänä. Erinomainen aika keräillä sydäntä ja verenkiertoa parantavia yrttejä näin juhannuksena. Kuinka oloon vaikuttaa nyt hedelmät ja proteiinit, huomioi! Ja hiustenleikkauttajat huom, 17.7 pe -19.7 su.

Midsummer bonfire

Flickr by Janne Hellsten

Neitsytpäivät 22.-24.6. No nyt sitten sinne kampaajalle, jos hyvin mallinsa pitävää ja nopsaan kasvavaa tukkaa haluaa. Työpäivät. Puutarha-kasvimaakuopsutuspäivät. Näinä päivinä kerätty nokkonen, siitä tehty tee on parasta verenpuhdistukseen. Aamupäivällä. Ruuansulatuselimistö erityisen aktiivinen eli herkkävatsaiset tietävät nämä päivät. Ruuansulatusta edistävä ravinto nyt erityisen hyväksi ja raskaat rasvaiset ruuat tökkivät kaksinverroin. Ei yhtään hyvä vatsa- tai suolistoleikkauksille. Seuraavan kerran neitsytpäivät ovat 20.-21.7 ja vielä kasvavalla kuulla.

Vaaka 25.-26.6 aktivoi lantioalueen, rakon ja munuaiset. Kannattaa pitää alue lämpimänä eikä istuksia varjoisilla kallioilla. Nyt juo runsaasti (vettä tai munuaisia ja rakkoa vahvistavaa ja hoitavaa teetä)  iltapäivisin kello 15 ja 17 välillä,  ennaltaehkäisee ongelmia. Ja lantiopohjalihaksille tehotreenii näinä päivinä, ávot! Ei hyvä lonkkaleikkauksille tai munuais-rakko-operaatioille. Pese hiukset ettei skorpionipäivinä tartte. Seuraavan kerran 22.-24.7

Skorpionipäivät 27.-29.6. aktivoi sukuelimet. Naistenvaivat saa ennakkoon huutia siankärsämöistumakylvyillä näinä päivinä. Odottavat äidit ottaa nyt erityisen iisisti näinä päivinä, myös heinäkuussa 25.-26. päivinä. Reumavaivaisten ei pidä tuulettaa vuodevaatteita ulkona näinä päivinä, kosteus tarttuu ja kolottaa. Kaikki näinä päivinä kerätyt rohtokasvit ovat erityisen tehokkaita. Kylvämiselle myös hyvät päivät. Hiilihydraatit lihottaa nyt niitä joilla taipumusta niiden huonoon sulatukseen. Veitset irti haarukasta näinä päivinä.

scorpion tail

Flickr by Clinton & Charles Roberts

Jousimiespäivät 30.6-1.7.  Täydenkuunvalvojia nukuttaa jo huonosti. Aktivoitunut kehonalue on lonkat, lantio, suoli- ja ristiluu, reidet, iskiashermo ja reisilaskimot. Vihoviimeisintä, jopa hengenvaarallista olisi nyt mennä tai joutua tämän alueen leikkaukseen. Alue kipeytyy helposti, koska sääkin muuttuu. Hieronta hyväksi. Koska täysikuu tulossa, kannattaa keventää vähälle ruualle. Elimistö kiittää. Varsinkin jos proteiini ei sula hyvin. Hedelmäpaasto voisi tehdä oikein hyvää. Seuraavan kerran jousimiespäivät 27.-28.7

Tästä tuli nyt pitkä juttu. Tasapainottaa edeltänyttä taukoa. Tällä pärjää hyvin tämän kesän. Kaikki nämä päivämäärät pätevät vuonna 2015, edellisenä ja ensi vuonna päivämäärät ovat toiset. Katsokaa kuukalenterista. Niitä on seinäversiona, kirjaversiona ja kuukirjojen liitteinä. Eikö sinulla vielä ole jotain näistä? Tilaa minulta tai Yläkuusta. Tai jostain muualta. Laita viestiin mitä ja montako.

9.6 klo 12  aukeaa mahdollisuus ilmoittautua Järvenpään opiston Kuukurssilleni.

Katso myös juhannuksen jälkeen Kalliolan opiston kursseja, sieltäkin löytyy syksyllä kuukurssi.

Kategoria(t): Ei kategoriaa, hiukset, kuu, Kuun vaikutus, kynnet, terveys Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s