Kevättä kevättä!

Kevättaikaa, uutta aikaa, paastoa puheesta ja pulinasta! Lumen ja jään sulamisen matkaan on nyt otollista heittää elämästä turhia huolia, tavaroita, tekemisiä ja ihmisiä. Pidä paussi ja huolla hiuksiasi, puhdista kehosi ja kotisi, rentoudu.

Hiustenhoidosta

Hair Cuts of Today

Flickr by Ross vuodelta 2005

Tätä olet odottanut: hoitoaikoja hiuksille. Koskas kävit hiuksiasi katkottamassa? Tammikuussa tuuheuttavan leikkauksen ajat 7.-8.1 olivat vielä vanhan kuun puolella eli leikkauttaminen tuuheutti hitaanpuoleisesti kasvavia hiuksia. Helmikuun 3.-5. olivat täydenkuun”Leijonapäivien” leikkuu täräytti hiuksille tuuheutuskasvuimpulssin. Omia latvojani klipsastiin tiistaina 3.3 ja odotan uuskasvua näkyville. Uudestaan menen 31.3 annattamaan kasvulle kunnon kevättönäisyn. Parhaat tuuheuttavan leikkauksen ajat tästä eteenpäin ovat 30.-31.3, 26.-28.4 ja 23.-25.5 Nämä ovat myös olleet ja ovat hyviä hiusten värjäyspäiviä, ei permiksiä tai muita kiharrusjuttuja.

Hiustenleikkuu 9.-11.1 tai 6.-7.2 tai just 5.-7.3 antoi hyvin mallissaan pysyvän tukan. Seuraavat mallissaan pysyvät leikkaukset syntyyvät 1.-3.4 ja 29.-30.4 sekä 26.-27.5. Permanenteista tulee myös kauniita näinä päivinä. 

ÄLÄ PESE (ja leikkauta)-päiviä ovat helmikuussa olleet 1.-2, 11.-12., 20.-21. ja 28.2 ja maaliskuussa ovat 1.-2., 10.-12. sekä 19.-20. ja 27.-29. päivät. Huhtikuussa 6.-8., 15.-16. ja 24.-25.päivät ja toukokuussa 4.-5., 13.-14, 21.-22. ja 31. päivä. Tuolloin kannattaa kastella huonekasvit.

Sydän ja selkä

Oireileeko omasi tai läheisesi sydän? Huomaa: kuluneella viikolla erityisesti 3.-4.3 sydämet oireilivat. Vaikka Leijonapäivät ovat parhaita hiuksille, sydänoireisille ne ovat ”vältä (ylimääräistä) rasitusta”-päiviä. Sydänkohtaus voi viedä hengen tai sairaalaan. Seuraavat ”sydänpäivät” ovat 30.-31.3 jne, ks yllä. Ja selkävaivaiset tuntevat nämä päivät myös.

Mikä on nyt OTOLLISTA terveydenhoidossa?

Detox Body Cleanse

Flickr by Brett Johnson

Torstaina 5.3 oli täysikuu (Neitsyessä eli vatsan ja suoliston alue aktiivinen) Alkoi vähenevän eli alakuun eli vanhankuun aika pe 20.3 asti. Jos et jo ole pitemmänpuoleisella pääsiäispaastolla on erinomainen aika pitää nyt lyhyt DETOX pariviikkoinen. Kevennä, paastoa, puhdista, ota kuonanpoistokuuri! Juo vihreää, kuonaa poistavaa litkua ja rentoudu. Tämä vaikuttaa terveyteesi kesällä!

5.-7.3 aktiivinen kehonalue oli vatsa ja suolisto, ah mikä loistava hetki vatsavaivaisten kuunnella mikä vatsaa ärsyttää ja mistä se tykkää. Maistuiko suolainen erityisen hyvin? Tuliko ongelmaa, pussit silmien ympärille?

8.-9.3 älä istu märällä, juo niin paljon kuin jaksat, huuhtele munuaisia ja virtsarakkoa, karpalo, puolukkamehua tai munuaisia putsaavaa teetä. Vihreetä teetä, puhdistusmehuja. Tekeekö nyt erityisesti mieli rasvaista? Tuleeko raskas vai ravittu olo?

10.-12.3 jos olet nainen ja sinulla on ”siellä” haittaa (hiivaa tms vaivaa) pistä sinne kuorittu (rikkomaton) valkosipulinkynsi tai tee jokin sopiva huuhtelu. 🙂 Kuulostele tekeekö mielesi nyt makeaa, leipää tai hiilihydraatteja ja jos syöt sitä tuleeko raskas vai ravittu olo.

13.-14.3 mene selluliittihierontaan reisiä ja takapuolta rentouttamaan ja kuorituttamaan tai tee kotona sopivaa kuorintaa. Mikä ruoka-ainetta erityisesti haluat? Jos olet puhdistuskuurilla, hyödyt nyt erityisen paljon hedelmien ja marjojen nauttimisesta, vai tuleeko niistä nyt erityisen heikko olo? Jos liha maistuu sulaako se nyt hyvin vai huonosti?

RW01

Flickr by Angle Armstrong

15.-16.3 on kokovartalokuorintakäsittelyn paras aika, suolahieronta, savisukkulapesu, tms. Hoida polvia myös, en vaan keksi miten polvia voisi rentouttaa tai kuoria. Kaipaatko suolaista? Jos turvotustaipumus tuttu juttu, vältä näinä päivinä suolan sisäistä käyttöä.

17.-18.3 huomio sääriin, tukisukka nyt erityisen hyödyllinen jos suonikohjut vaivaa Kiristääkö pohkeet? Jumppaa sopivasti, nosta jalat ylös ja hiero niitä kuorivalla voiteella. Tuleeko rasvaisesta ruuasta raskas olo? Sitä ei ole nyt hyvä syödä, kun on puhdistusaika.

19.-20.3 kuorivat jalkakylvyt paikallaan, ehkäisevät myös seuraavien päivien päänsärkyä. Aika päättää tämä puhdistuskuuri, keventyneenä ja mieli kirkastuneena. Tekeekö mieli kakkua? Jätä väliin, siirrä pääsiäiseen.

Ei tatuointeja alavartalolle tällä jaksolla.

Jos voit vaikuttaa alavartalon LEIKKAUKSIEN ajankohtiin, älä mene niihin nyt. (Haavat paranevat huonosti, uusintaleikkaustarpeen riski korkea jne) Nyt ei ollenkaan vaivaisenluu- tai nilkka-jalkateräalueen leikkausta eikä varsinkaan 19.-20.3. Tässä lista: 10.-12.3 ei gynekologista tai sukuelinalueoperointia, näiden jälkeen kyllä. 13.-14.3 ei rasvaimuja reisiin, takapuoleen., tarvittaessa näiden jälkeen kyllä. 15.-16.3 ei polvileikkausta tai muuta luustoon tai ihoon kohdistuvaa kirurgiaa. 17.-18.3 ei suonikohju- tai säärihaavaoperaatioita. Jos mahdollista, ei leikkauksia kasvavan kuun aikana.

Leikkaukset ovat joskus parantamisessa tarpeellisia. Ne pitäisi tehdä vähenevän kuun aikana (hammashoidot myös!) mutta ei silloin, kun kehonosa aktiivinen. Kysy minulta, jollet vielä omista kalenteria, mistä voit katsoa. Kirjan, taskukalenterin tai seinäkalenterin voit tilata http://ihanahoito.fi/yhteystiedot/ yhteydenottolomakkeen kautta. Kerro mitä haluat ja minne.

…. kauneudenhoidossa

Yeah, looks good!

Flickr by Meme BInge

Nyt heti eka kerta sheivaus kainalo- ja säärikarvoille ja bikinialueelle. Toisen kerran uudelleen viim 18.3 ja oih kun karvat kasvaa hitaasti. Koko vanhan kuun aika sopii karvojenpoistolle.  Hiustenleikkauttaminen hidastaa hiustenkasvua ja 10.-13.3 pesusta saat tottelematonta tukkaa ja pesusta ja leikkauksesta 19.-20.3 lisäksi hilsettä.

Jos keväisessä päässä täitä, niiden häädöksi kookosöljy-teatree-sekoitus toimii tällä jaksolla hyvin. Katso tarkemmin ohjeet Hiuksia ja muita karvoja postauksessa.

Kynsienhoito 15.-16.3 kannattaa. Ihon kaikkiallinen kuorinta mistä vaan hoitaa nyt hyvin. Edes syväpuhdistukset eivät jätä ikäviä jälkiä.

Kaikki minkä teet kuonaa poistavassa tarkoituksessa tällä jaksolla kunkin osan ollessa aktiivinen on kaksinverroin tehokkaampaa kuin muina aikoina. Kaikki kehonosaa rasittava (leikkaukset ja tatuoinnit mukaanlukien) ovat kaksinverroin haitallisia.

……..  kasvimaailmassa

dead plant

Fllickr by Joel Kramer

Vaihda multa niille kasveille jotka haluat tappaa. Muuten odota mullanvaihdon kanssa. Käy ostamassa puuttuvat mullat ja muut vehkeet, siemeniäkin jos tarvitset. Suunnittele keväisiä ja kesäisiä kasvimaajuttuja, kun nyt ei ole toimen aika. Pistä huviksesi herne itämään. Ei idä. Kastele huonekasvisi edellä mainittuina ÄLÄ PESE-päivinä.

……… kodinhoidossa

Tee keväinen suursiivous. Matot ulos ja vaikka pesuunkin. Imuroi, pyyhi pölyjä, kolua kaappeja, pöyhi ja mellasta komeroissa 8.-9.3 tai 17.-18.3 ja kuuraa, pese 10.-11.3 tai 19.-20.3. Jos siltä tuntuu, pese ikkunat. Tulee helposti ja vaivatta kaunista jälkeä. Myös 5.-17.4 ja 5.-17.5 ovat ikkunanpesuaikoja. Ja mattojen.

Talvivaatteet pesu 10.-12.3 tai 19.-20.3 ja säilöön 17.-18.3 tai 25.-26.3. Tahrat lähtee lähes puhaltamalla. Vie vuodevaatteet ulos tuulettumaan joko 13.-14.3 tai 17.-18.3, mutta ei Älä Pese-päivinä, sillä keräävät kosteutta.

Vuosi on kulunut ekasta postauksestani. Hiusjuttu on kestohitti. Rankanpuoleinen hoitovastuu tauotti kirjoittamista monta kuukautta, tää juttu syntyi paussilla. Kirjoittelen taas keretessäni, kiitoksia teille lukijani!

Katso myös http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm siellä vinkki mm siitä millaisen sään ennustaa meille 23.3.

Ja Sarin puutarhoista http://www.asuntomessut.fi/blog/sarin-puutarhat näet kasvimaata koskevia ajankohtaisia.

Ja facebookissa Kuusta Kuuhun ryhmässä ja sivulla lähiaikajuttuja https://www.facebook.com/groups/kuustakuuhun/?fref=ts

Kategoria(t): hiukset, kuu, kuun rytmi, Kuun vaikutus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s