Hiuksia osa kaksi ja kynsiä

Onko päässäsi kaikki kunnossa? Hiuksesikaan ei kaipaa mitään  erityistä? Ja kynnetkin kukoistaa? Jos sinulle kelpaa mikä tahansa, pese, leikkaa, viilaa, värjää, kampaa milloin tahansa. Saat mitä sattuu. Kuu ei siitä piittaa vaikka siihen viittaa.

Once in a Blue Moon

Flickr by kuzeytac

Kiitos kokemustenne jakamisesta ja kysymyksistänne facebookissa! Hienoa, että havainnoitte omakohtaisesti miten kuun vaikutukset näkyvät omassa elämässänne! Äskettäin muuan nainen sanoi kokevansa kuukalenterin orjuuttavana. Jos sen niin ottaa, ei sille tietenkään mitään mahda. Mun mielestä kuun vaiheiden näkeminen kalenterista helpottaa elämää. Te ulkomaiset lukijani, hankkikaa asuinmaanne kuukalenteri. Aikavyöhykkeiden ylittely muuttaa joskus hiukan päivämääriä.

DO’s in hair

On vaikuttajia, joita ei ajoituksella voi poissulkea. Jotkin lääkkeet, sairaudet, raskaus, imetys, vaihdevuodet, stressi, tupakointi, ylenmääräinen ryyppääminen ja kemiallinen kuormitus vaikuttavat hiuksiin. Huonolla ajoituksella pahennetaan hiusongelmia ja oikeakaan ajoitus ei niitä kumoa. Silti rasitusten aikana ja jälkeen on vielä paljon tehtävissä.

Jos haluat parantaa hiusterveyttäsi, tee jotain toisin, ohjeet seuraa. Riippumatta vuodenajasta, tuuheampia ja vahvempia hiuksia halutessasi, leikkaa/leikkauta ne leijonapäivinä. Voit myös värjätä niitä samalla. Helmikuusta elokuuhun leijonaleikkaushiukset kasvavat nopeasti. Miehet huom! Jos näinä kuukausina joka kerta nipsaset hiukan, saat hämmästyä tulosta! Syyskuusta tammikuuhun hitaammin kasvaa. Jos leikkaat lastesi hiukset aina leijonapäivinä, katso mitä tapahtuu. Tehohoitona helmi-elokuussa kananmunanaamio on laittanut ainakin minun hiukseni kukoistamaan.

dublinzoolion_01

Flickr by Kevin Duffy

Loppuvuonna 17.-19.10, 13.-15.11 ja 11.-12.12. Koska leijona vähenevässä eli alakuussa, hiukset kasvavat hitaammin, tuuheutuvat kuitenkin.

Jos sinulla on mieleisesi tukkamäärä ja haluat pitkään mallissaan pysyviä leikkauksia, leikkaa neitsytpäivinä. Silloin voit myös kiharruttaa/oikasuttaa niitä. Loppuvuonna 20.-21.10, 16.-17.11 ja 13.-15.12. Vähenevän eli alakuun aikaan hiukset kasvavat hitaammin eli harvemmin tarttee käydä sitä muotoilua viilaamassa.

Leikkaa kasvavan kuun aikaan eli yläkuulla jos haluat nopeammin kasvavat hiukset. Leikkaa vähenevän eli alakuun aikaan jos haluat käydä harvemmin parturissa.

Kasvavat vaiheet 8.10 asti ja 25.10-6.11 sekä 23.11-5.12 ja 23.12 eteenpäin parisen viikkoa.

Värjäys

Color

Flickr by Paul Padshewscky

Väri tarttuu parhaiten härkä-, leijona- ja vaakapäivinä. Loppuvuonna 10.-11.10, 17.-19.10, 22.-23.10 ja marraskuussa 6.-8.11, 13.-15.11 ja 18.-20.11, joulukuussa 4.-5.12, 11.-12.12 sekä 16.-17.12 ja 31.12

Perehdy myös värjäysaineiden koostumukseen. Hiukset ovat elävässä kudoksessa kiinni ja hiuksiisi laitettu päätyy elimistöösi. Hiusvärien kemikaalit myös jäävät sinne ja kun kuormaa kertyy tarpeeksi, puhkeaa allergia. Ja siitä ei sit parane. Ppd eli parafenyleenidiamiini on tuo aine. Tuon tytön tarina on yksi monien joukossa. http://love-over-gold.blogspot.fi/2011/11/pirullinen-ppd-eli-mina-ja.html

DON’Ts in hair

Älä ota permanenttia tai muuta kemiallista kiharrusta/oikaisua leijonapäivinä. Hiukset palavat piloille. ks päivät yllä.

Älä pese ja/tai leikkauta tai värjäytä hiuksiasi vesipäivinä. Väri tarttuu huonosti ja muuttuu nopeasti. Rapupäivinä hiukset kuivuvat ja takkuuntuvat. Skorpionipäivinä saat lehmännuolemat. Kalapäivinä hiuksiin tulee hilsettä. Voit päästä hilseestä tällä pesemättömyysrytmillä. Hilseshampoo jää hoitokeinona jumboksi. Jollei pesurytmi pelitä, vaihda shampoota.

Päivät loppuvuonna 2014 6.-7.10, 15.-16.10, 24.-26.10, 2.-3.11,  11.-12.11, 21.-22.11, 29.11.-1.12, 8.-10.12, 18.-19.12 ja 27.-28.12 Helpointa on merkata nämä päivät kalenteriin. Näinä päivinä kannattaa kastella huonekasvit ja jättää pää kuivaksi.

Täitä

Katso Hiusongelmia ja muita karvoja. Täiden hävitys aina vähenevällä eli alakuulla.

Bronze coin

Flickr by Amy Ross

Tästä voisi tehdä tukkakalenterin, ihan helposti. Tekee vaan simppelin  laskentataulukon, kirjoittaa siihen kuukaudet, sarakkeet tuuheuttaville ja muotonsa pitäville leikkauksille, värjäyksille ja äläpese-päiville. Sitte vaan kirjotetaan luukkuihin päivät. Voi katsoa sit koko vuodelle hoito-ohjeet. Tai tehdä vaikka kuudelle seuraavallekin vuodelle. Sorry, en myy tuollaista tiivistelmää, sillä mikään mahti maailmassa ei estäisi sen hallitsematonta kopiointia ja levittämistä ja leviämistä. Tee itse tollanen paperi tai osta kuukalenteri tai UUTUUS taskukalenteri, jossa kaikki kuunvaiheet yms tieto mikä seinäkalenterissakin ja LISÄKSI tilaa omille merkinnöille! Sen avulla voit suunnitella vaikka kampaajakäyntisi koko vuodeksi etukäteen! Ja tukka kiittää!

Hiusammattilaiset hoi! Kootkaa pikku porukka ja tilatkaa mut opettamaan teille nää niksit. Asiakkaat palaavat luoksenne uudelleen ja uudelleen kun saavat VIP-hoitoa! Ja tätä käyttävät asiakkaat saavat hämmästyä kukoistavista hiuksistaan.

Tilaa taskukalenteri tai kuukalenteri 2015, joko http://www.ylakuu.com/suomi/palaute.htm  tai http://ihanahoito.fi/yhteystiedot/ Ja seuraa tätä blogia. Kirjoittelen tänne noin kolmen kuukauden jaksoissa näitä hiushoitoaikajuttuja ja facebookin Kuusta kuuhun ryhmässä ja sivulla ajankohtia antelen myös.

Kynsien hoidosta

Liuskottuuko kyntesi? Lohkeilevat, halkeilevat? Haluatko vahvistaa kynsiäsi? Leikkaa ja viilaa niitä vain auringonlaskun jälkeen perjantaisin. Auringon ylhäällä ollessa kynnet ovat pehmeät ja leikkaaminen pehmentää niitä lisää. Tehdessäsi tämän keinotekoiset temput ja aineet kynsien vahvistamiseksi käyvät tarpeettomiksi, eihän ne syytä hoida vaan oiretta.

beautiful-hands-perfect-nails

Flickr by crstnblue

Milloin on perjantai? Joko entisaikain (ajalta jolloin ei ollut nykykalentereja) mukaan kuusta laskien eli viidentenä päivänä uudestakuusta, puolikuusta, täydestäkuusta ja puolikuusta. Eli lokakuussa näitä päiviä ovat 13., 20. ja 29s. Hoida kynsiäsi myös 2. ja 3.10 ja 30.10, jolloin kuu on kauriissa eli kaikkein erinomaisin päivä kynsienhoidolle (kuten myös kaikenlaiselle ihonhoidolle) Tai kalenteristamme katsottuna perjantaisin auringonlaskun jälkeen. (Kesällä kynsienleikkuu tietty tapahtuu hyvin myöhään) ÄLÄ tee kynsillesi hoitoa kala- ja kaksospäivinä eli 6.-7.10 12.-13.10 (6.10 on entisaikain mukaan laskettuna ”perjantai”, mutta koska kuu silloin kaloissa, ei kynsihoitoa silloin)

Marraskuun ”perjantait” ovat 5., 12., 19., ja 27. Myös 25.-26.11 , kaurispäivät ovat erinomaisia kynsienhoitopäiviä, auringonlaskun jälkeen. EI 2.-3.11 eikä 9.-10.11, 29.-30.11.

Joulukuussa ”perjantait” ovat 4., 11., 19., ja 27. Myös 23.-24.12 ovat loistavia kynsienhoitopäiviä. EI 1.12, 6.-7.12 ja 27.-28.12. Merkkaa kalenteriisi. Kyllä näistä löytyy kynsienhoidolle aikoja! Kun viilailet teräsviilalla lakattomia ja puhtaita kynsiäsi, nuolaise välillä kynsipölyä. Se toimii sinua parantavana homeopaattisena lääkkeenä ja hampaidesi terveys kohenee. Jos sinulla on lapsia, leikkaa heidän kyntensä aina ”perjantaisin auringonlaskun jälkeen” säännöllä ja hammaslääkärikäynnit tuottavat ”reikiä NOLLA”

Look mom I brushed my teeth 02/04

Flickr by plind

Sisäänkasvaneet kynnet? Leikkaa tai korjaa niitä vain kasvavan kuun aikaan. Vähenevän kuun aikaan korjailtuna ne kasvavat aina takaisin väärin, paitsi jos poistatat koko kynnen. Älä tee sitä Kalapäivinä.

Vähenevällä eli alakuulla sekä lakat että rakennekynsien liimaukset kestävät pidempään. Vähenevä kuu on se aika kalenterin valkoisesta pallosta mustaan palloon.

Pidän Seinäjoella Kuun vaikutus terveydessä ja parantamisessa koulutuksen lauantaina 4.10.14 Jos sinuakin kiinnostaa osallistua, ota pikaisesti yhteyttä  http://ihanahoito.fi/yhteystiedot/ tai katso lisää facebookista

Myös http://voipyhajyssays.omasivu.fi/luennot-ja-tyopajat/ olen mukana luennoimassa ja työpajassa Kuun vaikutuksesta arjen hyvinvoinnissa ja ajoittamisen taidossa

Katso lisää kuun vaikutuksia juuri nyt http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

Kategoria(t): Ei kategoriaa, hiukset, kuu, kuun rytmi, Kuun vaikutus, kynnet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s