Kaikki mulle heti nyt!

Kuuhuilu on asennelaji. Pikaisten todistusten vaatiminen, kärsimättömyys, pakottaminen, tästä mennään vaikka väkisin, en usko ennenkuin tieteellisesti tutkittu, sokkotutkittu, tuplatutkittu ja vuosikymmenesti uudelleentutkittu, pah. Ei käy. Kärsivällisyys ja omien kokemusten hankkiminen rulettaa.

Jututtamani ihminen myönsi alkamisen, kehittymisen, kukoistuksen, vähenemisen ja loppumisen vaiheet. Ihmetteli mitä tekemistä sillä on kuun kanssa. Hmm. No, luonnossa kaikki toimii lakiensa mukaisesti, kuukin. Kuu ilmentää rytmiä. Ihminen yksilönä ja lajina on osa tätä kaikkea, hänkin on rytmin ja luonnon lakien alainen. Tästä aasinsilta aiheeseen.

Meadows

Flickr by Chlva Congelado

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/52329-ala-leikkaa-ja-istuta-liikaa-niittyinen-piha-suojaa-allergioilta

Pohjois-Karjalassa ilmestyvä digi-lehti uutisoi. Tuo yliopistotutkimuksen tuloslausuma paljastaa sen, mikä on ollut ennen luonnollisesti tiedossa. Sitä eivät sanoneet, että vaikutus on laajempikin. Kun ihminen tai perhe asuu jossain pitkään ja jättää osan pihastaan tai pihapiiristään luonnontilaan, ”villiksi” eli hoitamatta, siellä kasvaa eksaktisti juuri ne kasvit ja yrtit, mitä tuossa paikassa asuvat ihmiset tarvitsevat sekä terveenä pysymiseensä että parantumiseensa. Apu on niin lähellä! Ei tartte hakea eikä käyttääkään kasveja pihaansa pitemmältä! Ja mikä nostaa ihoni kananlihalle: kun ihminen muuttaa ja uusi asukas asettuu paikalle ja antaa osan pihasta olla villinä, sieltä katoaa mitä uusi asukas ei tarvitse. Ja sinne ilmestyy kuin tyhjästä uuden asukkaan tarvitsemat uudet kasvit ja yrtit! Luonto ei tee tästä mitään numeroa, se vaan tekee sen. Tässä perusta miksi terveydellemme parhaan tuen saamme aina paikallisesta tarjonnasta.

 

Kesäsäästä

Kuunkierto alkoi Ravusta ja päättyy siihen heinäkuun 26. päivä. Säänennuspäivä on aina kolmantena päivänä kuun syntymästä eli 30.6 oli säänennuspäivä (myös  29.7). Sellainen kuin sää silloin, sen tyyppisenä se pysyy seuraavat kolme viikkoa poikkeuksena täydenkuun seutu, jolloin se vähäksi aikaa muuttuu. Tarkkaile ja havainnoi siis mistä suunnasta tuulee, kuinka kovaa, onko pilvistä, sateista, aurinkoista vaihtelevaa yms. Sitten tiedät tarvitsetko sadetakkia, villapaitaa vai bikineitä seuraavina viikkoina. Helsingissä aamupäivällä välillä oli vähäisiä sadekuuroja ja yli 15 astetta lämmintä, heikkoa itätuulta. Lapissa oli selkeää ja lämpimämpää kuin etelässä. Olihan Helsingissäkin lämpimämpää kuin kesäkuussa, vaihtelevampaa vain, tuuleskelee ja paistelee. Sääspesialisti osaa paremmin tulkita mitä itätuuli tarkoittaa. Pohjoistuulen tiedän tarkoittavan kylmää, viilenevää ja etelätuulen lämpenevää.

Suomenusko facebookissa kertoo kiintoisasti lisää heinäkuun sään enteistä.  https://www.facebook.com/suomenusko?fref=ts

Keskikesällä kasvavan kuun aikaan

Olkaamme mahdollisimman paljon ulkona vaikka vaihtelevissakin säissä. Jos leivotuttaa, taikinat nousevat erittäin hyvin kasvavan kuun aikaan. Njam leiville ja pullille.

Perunaprojektini saa rauhassa muhia. Kuvaselitykset: Kakkonen nuokkuu ja pysyy pystyssä vain tuettuna. Ykkösen varsi on vankempi. Molempien varret ovat nyt saman pituisia. Ykköspotun juuressa ei ole minkäänlaista lisäkasvustoa. Kakkosperunan multa kukkii vihreää pikkukasvia. Mielenkiintoista mitä ämpäristä löytyy!IMG_1265 IMG_1266 IMG_1267 IMG_1268Eilen kakkosämpäristä oli pintaan pyrkimässä peukalonpäänkokoinen papana. Korjasin talteen.

On toiminnan aika. Katso http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

Saunavihdat vaiko vastat on aika tehdä kasvavan kuun aikaan. Lehti pysyy. Jos on maalaus- kunnostus- tai korjaushommia kotona tai mökillä, nyt on aika suunnitella, vertailla ja koota tarvikkeita. Varsinainen suunnitelmien toteutus eli työ odottakoon vanhaa kuuta 12.7 jälkeen. Jos et ole lukenut edellistä tekstiä ja kokeillut vielä, niin kertaus, tee maalaustesti. Ota kaksi laudanpätkää, kaksi pensseliä ja purkki maalia. Maalaa toinen laudanpätkä nyt ja toinen 13.7 jälkeen (ei 16.-17.7) ja katso eroa. Katso sitten vieläkö tekee mieli maalata väärään aikaan.

Kuun kiertoratahan on elliptinen eli hieman soikea. Sen vuoksi se on maata kiertäessään välillä lähempänä ja välillä kauempana. Täysikuu on 12.7, hetki klo 14.25 Suomen aikaa, joten täysikuu näyttää komeimmalta perjantai-iltana. Sunnuntaina 13.7 kuu on lähimpänä maata ja matalalla ollessaan se näyttää todella komealta! Katsotaan suosiiko sää havaitsemisia.

Ihmisistä ja kotieläimistä

Night and Day

Flickr by Brenda Clarke

Ihmiset elävät luontoyhteydessä, vaikkeivät piittaisi siitä. Kotieläinten luontoyhteys säilyy, jos ihminen sallii eli ei sulje tuotantolaitokseen. Kotieläimet ovat toimineet ja toimivat oppaina.  Eläimet ovat ihmiselle hyödyllisten ja haitallisten paikkojen osoittajia. Kissat ja koirat toimivat päinvastaisina. Koirat (ei ylijalostetut), vapaat linnut, hevoset, lehmät, siat, lampaat ja kanat kokoontuvat ja asettuvat ihmisille hyviin paikkoihin. Ennen vanhaan vapaasti laiduntavia lampaita tai lehmiä tarkkailemalla tunnistettiin paikka uudelle talolle tai eläinsuojalle ja siihen rakennettiin. Tuossa olisi paikka.

Fog and sheep

Flickr by Sarah Horrigan

Kissat maasäteilypaljastajina ja parantajina

Entä sitten kissat? Myös muurahaiset ja mehiläiset. Ihmiselle haitallisten paikkojen osoittajia. Pesät aina voimalinjojen risteyksissä. Kissat lepäilevät  niissä. Keräävät itseensä ihmiselle haitallisen säteilyn ja vapaana ulkona käyskennellessään purkavat sen pois. Maasäteily lisääntyy kuun kasvaessa ja huipentuu täydenkuun aikaan. On sekä kissalle että ihmiselle haitallista estää kissaa pääsemästä silloin ulos.  Ajan kuluessa kissa ”kiipeää seinille” tai sairastuu. Jos kissasi asuu sisällä ja kulkee välillä ulkona, tiedä että se tarvitsee molempia. Sisältä se kerää kaikenlaiset negatiiviset energiat ja purkaa ne ulkoilmassa. Pitkälle rotujalostetut ja luonnolliset vaistonsa kadottaneet täysoppineet sisäkissat eivät tietenkään toimi tällä tavoin.

Tarkkaile kissaasi. Olet varmaan huomannut, että kissasi ei viihdy missä tahansa paikassa kotonasi. Jos se viihtyy sängyssäsi tai työpöydälläsi (tai tuolillasi) pitkiä aikoja, terveytesi vuoksi vaihda niiden paikkaa. Kissa jatkaa niissä paikoissa, vaikkei sillä olisi enää entistä alustaansa. Tunnustele sinä oloasi uudessa paikassa kaksi viikkoa.

misplaced nipple

Flickr by Derell Licht

Kissa on myös terveydenhoitaja. Se puskee ja kiehnää sinua vasten sitä kohtaa, missä sinulla on vaivaa. Tiedä että se kerää negatiivisia ajatuksiasi, kipujasi tai huoliasi ja vie ne poistoon. Jos se nukkuu yöllä pääsi vieressä, vaihda pikaisesti sängyn paikkaa! Sängyn siirtäminen otollisempaan paikkaan jopa peruttaa kehittyneen vaivan tai sairauden kulun.

Se lupaamani Testaa sopiiko sulle-testi paljastetaan myöhemmin.

Kuukurssilla Frantsilassa vielä Early Bird-hinta 150€ 15.7. asti, eli ilmoittaudu nyt ihanahoito.fi/kurssit.

Tuossa mielenkiintoinen artikkeli: http://www.taivaannaula.org/2011/09/kuun-vaiheista/

Kiitos mielenkiinnostasi, anna palautetta, kommentoi. Katso facebook Kuusta kuuhun- ryhmä ja fanisivu. Seuraavaan kertaan!

Kategoria(t): kuu, kuun rytmi, Kuun vaikutus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s