Terve kaunis ja ihana osa 4/4

Se käy yhtä luonnolliseksi kuin hengitys. Kuun rytmin tunnistaminen. Kun omat kokeilut, havainnot, fiilistelyt vahvistavat kuun rytmin, intuitio vahvistuu. Myös taito ajoittaa toimet parhaisiin ajankohtiin tulee niin luonnolliseksi, ettei sitä enää erottele tekemisissään. Se on kuin polkupyörällä ajo. Kun opit sen lapsena, et aikuisena enää mieti, ajat vaan.

Mä tykkään kirjoittaa ja musta on kiva kun te luette näitä! Kiitos teille! Suomen lisäksi teitä on Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Intiassa, Singaporessa ja Hollannissa! Ainakin. Olettekohan suomalaisia? Kyllä internet on ihmeellinen juttu, mahdollistaa tämmöistä. Oletteko mahdollisesti maassanne törmänneet paikallisiin kuun vaikutus-perinteisiin? Miten ne ilmenevät? Onko niin arjessa mukana ettei sitä huomaa tunnistaa?

Kuu ja sää

Kuu ilmoittaa sään tuleville viikoille syntymästään kolmantena päivänä. Viimeksi oli uusikuu 28.5. ja siten säänennuspäivä 31.5. Helsingissä sää oli silloin vaihteleva, sadepirskoja ja auringonpaistetta, pieniä ja lyhyitä tuulenpuuskia ties mistä. Täyteen kuuhun asti sää oli tuota ja vielä tämäkin viikko on. Täysikuun aikaan sää muuttuu hetkeksi. Nyt oli tasaista sadetta ja hyvin pilvistä. Neljännen viikon sää ei ole ennustuksen piirissä. Seuraava uusikuu on 27.6 ja säänennuspäivä siis 30.6 heinäkuun kolmelle ekalle viikolle. Katsokaa mistä tuulee ja paljonko, paistaako, sataako. Tarkkailkaa itse millaisena sää ilmentyy seuraavat viikot paikkakunnallanne. 🙂 Eilen illalla Helsingissä   IMG_1201

Tänä aamuna

Mun perunakoe

Perunat istutetaan vanhan kuun aikaan. Silloin niistä kasvaa perunoita. Emäperuna katoaa ja uusia pottuja on siellä juurissa. Näytän tämän kuvin, ihan varta vasten. Tätä en ole tehnyt aikaisemmin. Istutin ensimmäisen perunan 23.4.14 vanhan kuun aikaan. Ämpäriin. Parvekkeelle. Kuvasin sen ekan kerran 19.5.

Verso on noussut. Terve ja terhakka.

 

IMG_1066

 

 

 

 

Tältä se näyttää päältä.

 

Istutin toisen perunan 7.5, kasvavan kuun aikaan. Silloin istutettu peruna kasvattaa komean varren. Emäperuna löytyy vielä sadonkorjuullakin ja lapsoset ovat pikkuisia. Saamme nähdä sen myöhemmin. Kuvattuna 19.5 oli vielä  pelkkää mustaa multaa.

IMG_1067

 

Mustaa tietenkin, kun peruna on vielä piilossa.

 

 

IMG_1065Eihän sitä pariviikkoinen vielä verso.

 

 

IMG_1071

Mielenkiinnolla seurasin kasvua. IMG_1072

Ykkösperuna hurautti 8 päivässä hulppean varren. Kuvattu 27.5. Näin tuuheana sitä..

 

 

Kakkospottu noussut. Terhakkaa vartta oliIMG_1074IMG_1073 ylöspäin yrittämässä.

 

 

 

Ennen maalla omatarvekasvattajat tiesivät tarkkaan potun maahanpanoajan. Ketkä eivät tienneet saivat kokemusta 🙂 Tieto siirtyi niin luonnollisesti, että siitä ei ollut juuri tarvetta sanoiksi pukea. Nykyviljelijä kuittaa parempaa tiliä oikean ajoituksen huomioidessaan, muut keräävät yhä kokemusta.

Kasvu jatkuu. Ykkösperuna on 3.6 jo todella hyvässä varressa. On tainnu saada vettä. IMG_1123

IMG_1124

 

 

 

 

 

 

IMG_1125

IMG_1126

Kakkosperuna samana päivänä, se kirittää myös. Päältä ja sivulta kuvattuna 3.6. Kumma juttu, juurella ämpärissä kasvaa myös jotain pientä muuta vihreää, istuttamatonta.

 

 

Ykkösperuna on villintynyt ihan hurjaksi. Mitähän on siellä mullan alla!IMG_1134IMG_1133

Kuvattu 9.6 tämä pottu.

 

 

 

 

 

Tämän kokeilun tulokset voi syödä. Opetuksena tässä vaiheessa, että ehkä vähempi vesi riittäisi. Kakkospottu on saavuttanut muhkeat mitat.  Päältä ja sivulta 9.6IMG_1132

 

 

IMG_1131

 

 

 

 

 

 

Teen tätä koetta asiakkaan luona. Hän saa sadon. Tätä seuraa alueen kotihoitokin suurella mielenkiinnolla! Koe saavuttaa huipennuksensa, kun on sadonkorjuun aika. Nyt annetaan olla jonkin aikaa.

Jos nämä kuvat ovat ilmavasti tai muuten mielenkiintoisesti, niitataan se opettelun piikkiin. On näissä ollut asettelemista! Paljon enemmän meni siihen aikaa kuin kirjoittamiseen!

Loput kehon aktiivialueet

Lähes koko keho on käyty läpi. Kierros alkoi tällä kertaa Kuu Kaksosista ja päättyy siihen. Kuun n 28 päivän kierto alkaa aina samasta merkistä, johon se päättyy. Uuden kuun päivänä aurinko- ja kuumerkki ovat samat eli kun Aurinko on Ravussa, uudenkuun päivänä kuukin on. Täysikuu on aina aurinkomerkkiä vastapäisessä merkissä eli kun aurinko Ravussa, täysikuu on Kauriissa.

Zodiac sign of PISCES in a 15th century manuscript

Flickr by Rromir Imami

Kuu Kaloissa 18.-19.6 (16.-17.7 ja 12.-13.8 jne) vesipäivä, kasvinosa lehti, ravinnon laatu hiilihydraatti. Saattaapi tehdä leipää mieli. Jos tarvista ohentua, syö vähenevän kuun aikaan pienempiä annoksia. Silloin oheneminen on muutenkin helpompaa. Aktiivinen kehonosa jalat, jalkaterät, varpaat. Nyt vähenevän kuun aika, joten erityisesti kuorivat jalkakylvyt tekevät hyvää. Syylänpoistokin menestyksekästä. Katso tätä: http://www.suolahippu.fi/garra_rufa_kalapedikyyri/5 Vois olla kiva! Ei hyvä jalkaterän kirurgisille toimenpiteille. Koska jalkapohjiin heijastuu elimistömme kaikki elimet ja energiakanavat, jalkahoito ja vyöhyketerapia edistää nyt terveyttä. Kaikki suusta sisään menevä -tupakka, alkoholi, lääkkeet, ruoka- vaikuttaa ja tuntuu nyt vahvemmin kuin muulloin. Halvemmalla huppeliin 🙂 ja pussit silmien alle. Jos kärsit migreenitaipumuksesta, ennaltaehkäise jalkahoidolla.

Zodiac sign of ARIES in a 15th century manuscript

Flickr by Rromir Imami

Kuu Oinaassa 20.-22.6 (18.-19.7 ja 14.-15.8 jne) tulipäivä, kasvinosa hedelmä, ravinnonlaatu valkuainen. Proteiini ja hedelmät sulavat nyt hyvin. (Älä yhdistä samalle aterialle) Aktiivinen kehonosa pää, silmät, nenä. Jos olet vältellyt ja jättänyt hoitamatta välttämättömiä asioita viime päivinä, pääsi on nyt täysi ja saattaapi sitä sit särkeä. Migreeniin taipuvaiset tunnistaa nämä päivät. Silmät saattavat väsyä tavallista helpommin, hoida silmiäsi.

Zodiac sign of TAURUS in a 15th century manuscript

Flickr by Rromir Imami

Kuu Härässä 23.-24.6. (20.-21.7 ja 16.-17.8 jne) maapäivä, kasvinosa juuri, ravinnonlaatu suola. Jätä liian suolaiset syömättä, vaikka mieli tekisi. Aktiivinen kehonosa kurkku, niska, kaula. Ääni väsyy tavallista helpommin varsinkin jos puhut paljon. Riippumatta lämpötiloista, jos pidät nyt kurkkusi suojattuna vedolta, vältyt kärsimästä kesäflunssaa. Vaikka muuten nukkuisit ikkuna auki, näiksi öiksi sulje se.

Olen käynyt läpi kuun kierron vaikutuksia kehon eri osien terveyteen. Vanhan kuun viimeiset päivät ovat taas hartiaseudun aktiiviaikaa, kuten oli kuunkierron alussakin. Viimeisinä päivinä virtaa on vähän ja aika on otollisin huonoista tavoista luopumiselle ja vanhan hävittämiselle. Sitä ei tarvitse tehdä hartiavoimin, anna vaan tapahtua.

Pidän kuun vaikutuksesta kurssin Frantsilassa 27.-8. syyskuuta. Opit näitä juttuja lisää. Senkin kuinka katsot nämä sopivat ajat kuukalenterista. (Sisältyy kurssiin) Katso lisää http://ihanahoito.fi/kurssit/ ja tule mukaan! Early bird-hinta 30.6. asti 140e. Katso ilmoittautumisohjeet kurssiosiosta.

Kahden viikon kuluessa uusi juttu. Siinä näet mm kuinka viisas kehosi on. Se kertoo sinulle ihan tarkkaan mikä on sille hyväksi ja mikä ei.

Täällä uusi kirjoitus http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

PS. Mikroaaltouunista vielä. Mikroaaltouunissa valmistettu tai lämmitetty ruoka maistuu pahalle. Ja tekee veteläksi. Sen huomaa jokainen, joka viittii itte kokeilla. Ken tykkää moskasta, sitä syököön. Vapaa tahto. Piste.

Kategoria(t): kuu, kuun rytmi, kuun rytmit, Kuun vaikutus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s