Terveemmäksi ja kauniimmaksi osa 3/4

Elämän rytmittäminen kuun kanssa samantahtiseksi ottaa aikansa. Säärikarvat eivät hentoudu yhden vähenevän kuun aikaan tehdyn sheivauksen jälkeen. Yksi tukanleikkuu leijonapäivinä ei vielä leijonanharjaa kasvata. Haitat ilmaantuvat myös pitkän ajan kuluessa. Toisto monien kuukausien aikana tuottaa näkyvän tuloksen. Harmonia löytyy pikku hiljaa, kun välillä miettii, mitkä tekemiset omassa arjessaan voi rytmittää kuun mukaan. Oma kokemus vakuuttaa.

TÄYSIKUU

Tuo suuri ihme öisen taivahan.. Nyt on aika hiippailla yöhön täydenkuun valoon keräilemään yrttejä (voikukka, nokkonen,ratamo, iisoppi, kehäkukka) laskimojesi hoidon tueksi. Näitä älä missään vaiheessa altista auringonvalolle. Niillä on erityisen voimakas vaikutus.

Looks like a fruit

Flickr by Powderruns

Täysikuulla 13.6 paastoaminen tai hyvin vähäinen syöminen on hyväksi terveydellesi. Jos kuitenkin syöt, hedelmät ovat parhaita.

fruit

Flickr by Sean Winters

Kuu Jousimiehessä 12.- 13.6 täysikuu, (10.-11.7 ja 6.-7.8 jne) elementti tuli, kasvinosa hedelmä ja ravinnonlaatu valkuainen. Valkuaispitoinen ravinto vaikuttaa nyt erityisesti fyysiseen kehoon ja aistielimiin. Aktiivinen kehonalue on lonkat, risti- ja häntäluu, reisiluu, iskiashermo, laskimot ja reidet. Tämän alueen hieronta on nyt erityisen parantavaista. Pitkät kävelylenkit, rankat kuntoilut kipeyttävät reidet.

VÄHENEVÄN KUUN AIKA

on otollista siivoukselle, pyykinpesulle, mattopesulle (erityisesti 18.-19.6) lopuille pesemättömille ikkunoille, loppuunsaattamiselle ja kaikenlaisille remontti- ja kunnostustöille. Maalaamisen aika on nyt 26.6 asti lukuunottamatta 18.-19.6 päiviä. Tee maalaustesti. Ota kaksi laudanpätkää, yksi maalipurkki ja kaksi pensseliä. Maalaa toinen laudanpätkä 12.-13.6 ja toinen vaikka 16.6. Huomaat eron. Vieläkö tekee mieli maalata väärään aikaan?

Zodiac sign of CAPRICORN in a 15th century manuscript

Flickr by Rromir Imami

Kuu Kauriissa 14.-15.6 (12.-13.7 ja 8.-9.8 jne) elementti maa, kasvinosa juuri, ravinnonlaatu suola. Jätä syömättä liian suolaiset. Aktiivinen kehonalue on yleisesti luusto ja erityisesti polvet sekä iho. Jos polviongelmia, ne tuntuvat nyt. Liika rasittaminen haitallista. Nyt on hyvä käyttää polvikääreitä, helliä, hieroa, hautoa. Kaikki polvien hyväksi tehty on nyt viisasta ennaltaehkäisevää hoitoa. Myös ihonhoidolle paras ajankohta. Kesäkuussa ihokuorinta antaa silkkisen ihon. Nyppimisestäkään ei jää arpia. Elokuisen ihon erityishoidon (kuu kasvaa) olisi hyvä sisältää ravitsevia voiteita tms. Kynnet, älä unohda kynsiä! Paras mahdollinen aika leikata ja viilata sormien ja varpaiden kynnet! Hoida miten pienestikin tahansa. Kynsien leikkuu muuten perjantaisin auringonlaskun jälkeen. (ei tule hammassärkyjä)

Zodiac sign of AQUARIUS in a 15th century manuscript

Flickr by Rromir Imami

Kuu Vesimiehessä 16.-17.6 (14.-15.7. ja 10.-11.8 jne) ilmapäivä, kasvinosa kukka, ravinnon laatu rasva. Näillä päivillä parhaat rasva- ja öljyominaisuudet, ravitsevat rauhasjärjestelmää. Aktiivinen kehonosa sääret ja nilkat. Laskimotulehdusvaivaiset tunnistavat nämä päivät. Jalkoja kannattaa rasvata virkistävällä jalkavoiteella (vaikka https://www.hyvinvoinnin.fi/frantsila-luontoaidin-virkistava-jalkavoide ) ja pitää niitä ylhäällä paljon. Pitkiä paikallaan seisomisia hyvä välttää. Älä luovuta verta 17.6.

Seuraavalla kerralla Kuu Kaloissa, Oinaassa ja Härässä. Siis viikon päästä, lukemisiin!

Facebookissa ryhmä ja fanisivu Kuusta kuuhun, tervetuloa mukaan!

Keskustelua kuun vaikutuksesta

http://www.hiitola-foorumi.net/v3/viewtopic.php?f=6&t=661 ”Alakuu hävittää, yläkuu kasvattaa”

Niille jotka eivät vielä tiedä tätä: http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

 

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa, kuu, kuun rytmi, kuun rytmit, Kuun vaikutus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s