Eka kerta on piukassa

Ei tämä ole vaikeaa, ihan varmasti joskus myöhemmin totean, ettei ole. Ekalla kerralla se kyllä on. Tuntikausia ja monia pimenneitä iltoja olen perehtynyt, lue: yrittänyt päästä kärryille, kuinka tämä tehdään. Tämä kirjoittamishomma.

Kerron tässä blogissa kokemuksistani ja havainnoistani kuun vaikutuksesta elämän rytmissä. Jos siitä vaikka olisi muillekin hyötyä. Olen katsonut suotuisat ajankohdat tälle projektille, valmistautunut hartaasti ja ollut innoissani. Nyt vaan niskoja pakottaa kaikesta istumisesta. Ja kuu kirkastelee taivaalla yli puolikkaaksi kasvaneena.

Siel se oli, kirkas ja iso

Siel se oli, kirkas ja iso

Netistä löytyy kirjoituksia kuun vaikutuksista ja ne keskittyvät vahvasti puutarhan ja metsän hoitoon. Minulla ei ole metsää eikä puutarhaakaan. Minä olen yrittäjä ja kiinnostunut arkipäivän toimien ajoittamisesta. Käytän kuun rytmiä erilaisten tehtävien ja töiden ajoittamiseen. Asiakkaiden ikkunat pesen aina vain vähenevällä kuulla. Hullu paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä.

Jollet vielä tiedä mikä kuun rytmi on niin tässä lyhyesti. Kuun kierto on noin 29 päivää. Kun kuuta ei näy lainkaan, puhutaan uudesta kuusta. Siitä täyteen näkymiseen eli täysikuuhun kuluu parisen viikkoa ja kuu kasvaa, on yläkuu, nouseva, kasvava kuu. Täydenkuun jälkeistä noin parin viikon aikaa pimeään kuuhun asti sanotaan väheneväksi, laskevaksi, alakuuksi. Kuun kierto voidaan jakaa myös neljänneksiin. Kalentereissa, joihin vielä on merkitty kuunkuvia, musta pallo tarkoittaa uusikuuta, sitä seuraava kasvavaa puolikuuta, valkoinen pallo täysikuuta ja viimeinen vähenevää puolikuuta. Eri neljänneksille on energiansa mukaisesti suotuisat työt. Kasvavalla kuulla aloitetut asiat kasvavat ja kehittyvät, vähenevällä kuulla kutistuvat ja vähenevät. Tulen kertomaan mitä merkitystä tällä on esimerkiksi yritystoiminnassa.

Jaan tässä muutamia linkkejä, joista löytyy lisää aiheesta siitä metsän ja puutarhan hoidon vinkkelistä. Kirjoittelen itse siitä yritystoiminnasta.

http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm

Click to access kuun_vaikutus.pdf

http://olemmepuutarhassa.fi/yleinen

Nyt tämä ekan kerran kikkare on puristettu. Ole hyvä. Lisää seuraa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Eka kerta on piukassa

  1. Nina sanoo:

    Kiitos tästä ❤

    • riturimpeli sanoo:

      Niin, tästä se alkoi. Lisää opitaan koko ajan. Juttuja tulee kerran pari kuukaudessa. On tämä niin kiehtovaa! Kiva kun löysit tämän!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s